lunes, 9 de mayo de 2016

Perquè és important l´educació musical?

Importància de l´educació musical
La música forma part important del desenvolupament de l´ésser viu, de manera especial en els primers anys de vida. Els grans pedagogs com Maria Montessori, Piaget, o Howard Gardner, tots ells vius en el Projecte Educatiu d´Avantis ,defensen l´impacte de la música en el comportament dels infants, les preferències musicals i les diferents respostes a la música en cadascuna de les etapes del seu desenvolupament.
Oferir des d´edats molt primerenques estímuls musicals variats beneficia el desenvolupament intel·lectual i cognitiu dels nens. La intel·ligència musical és la primera que es desenvolupa en la formació del esser humà, la seva evolució dependrà dels estímuls exteriors que rebi i de les oportunitats que li donem per a la seva òptima evolució. Una bona manera per començar seria escoltant a Mozart, per la claredat de les seves melodies.
La nostra escola, conscient dels seus beneficis educatius, treballa la música de manera integral, donant resposta a les diferents àrees: ritme, cançó, audició, dansa i llenguatge musical. Per poder desenvolupar el talent musical dels nostres alumnes, cal oferir-los la possibilitat de conèixer aquesta disciplina des de totes les seves vessants.
Educadors en general hauríem de prendre consciència de les avantatges que suposa l´educació musical, donat que permet millorar el desenvolupament motriu a través dels ritmes treballats amb el propi cos o amb instruments de percussió, desenvolupa la sensibilitat ajudant a posar nom als diferents sentiments que sorgeixen en escoltar una cançó o a potenciar la creativitat ajudant al nen a associar una melodia amb una imatge que segurament canviarà depenent de cada persona. És evident que l´educació musical és una font de coneixement , que de manera lúdica podem oferir als nostres fills.
Als pares novells ,animar-vos a cantar cançons de bressol als vostres fills, és una oportunitat per millorar el vostre vincle afectiu i ajudar-vos estimar el meravellós món de la música. La veu dels pares és un bàlsam per al més petits, oferint-los seguretat i afectivitat.

FONT: http://www.enfamilia.com.es/index.php/educacio-i-familia/articles/120-artgenerals/323-perque-es-important-l-educacio-musical


No hay comentarios:

Publicar un comentario